Thuisligbad.nl

Onderhoud van een jacuzzi

Regelmatig onderhoud

Een jacuzzi is een fantastische toevoeging aan je huis, waardoor je kunt genieten van ontspannende momenten en verlichting van stress in je eigen achtertuin. Om ervoor te zorgen dat je jacuzzi altijd in optimale conditie blijft en je keer op keer een heerlijke ervaring biedt, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit artikel bespreken we het onderhoud van je jacuzzi, inclusief de kosten en de stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je investering goed wordt beschermd.

Dagelijks Onderhoud:

 1. Controleer dagelijks de waterstand van je jacuzzi en vul indien nodig bij.
 2. Verwijder eventuele oppervlakteverontreinigingen met een schepnet of een spa-skimmer.
 3. Controleer de filters en reinig ze indien nodig om de watercirculatie te bevorderen.

Wekelijks

 1. Test de waterchemie met een water testkit en pas de pH- en chloorniveaus aan indien nodig. Dit helpt bij het behoud van schoon en veilig water.
 2. Reinig de binnenkant van de jacuzzi met een milde spa-reiniger om vuil en bacteriën te verwijderen.
 3. Spoel de filters grondig af of week ze in een filterreinigingsoplossing om opgehoopte vuildeeltjes te verwijderen.

Maandelijks

 1. Controleer de staat van de jacuzzideksel en reinig deze met een vinylreiniger om schimmel- en meeldauwvorming te voorkomen.
 2. Controleer de afdichtingen en pakkingen op eventuele lekkages en vervang ze indien nodig.
 3. Voeg een oppervlaktereiniger toe om de binnenkant van de jacuzzi vrij te houden van opbouw en vettige resten.

Jaarlijks

 1. Laat een professionele inspectie uitvoeren om de staat van de mechanische en elektrische componenten te controleren.
 2. Overweeg het vervangen van oude of versleten onderdelen, zoals jets, pompen of verwarmingselementen, om de efficiëntie en prestaties van je jacuzzi te behouden.

Kosten jacuzzi onderhoud

De kosten voor het onderhoud van een jacuzzi kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de jacuzzi, het gebruikte waterbehandelingssysteem en de frequentie van onderhoudsbezoeken van professionals. Over het algemeen kun je rekenen op maandelijkse kosten voor chemische producten, filters en reinigingsmiddelen, evenals incidentele kosten voor reparaties en vervanging van onderdelen.

Het regelmatig onderhouden van je jacuzzi kan helpen om de levensduur te verlengen en problemen te voorkomen die kunnen leiden tot dure reparaties. Door de bovengenoemde stappen te volgen en indien nodig professionele hulp in te schakelen, kun je blijven genieten van de ontspannende voordelen van je jacuzzi voor vele jaren.

Winkelwagen
Scroll naar boven